Planen – Oppstart Oslo 2024

by Oct 17, 2023

I juni 2023 la vi en plan. Del en starter 1.1. 2024 med etableringen av et nytt Design Studio i Oslo.

Første steg på veien var å ansette en egen Head of Studio (HoS) i Oslo. Vedkommende vil snart bli presentert og han har 20 års erfaring fra både Business Design og fleres store konsulentselskaper. For oss er det viktig at HoS får ansvaret og myndigheten til å bygge opp et design studio på egne premisser. Vi skal bygge på det gode vi har fått til i Bergen – men åpne opp for nødvendige endringer lokalt.

Vi er allerede etablert på Rebel i Oslo gjennom vårt søsterselskap, Sonat Consulting og deres +25 dyktige utviklere. HoS i These Ways Oslo vil sammen med Sonat Oslo sin nye kommersielle direktør i Oslo, Haakon Skramstad – gå til markedet med et bredt arsenal av tjenester. Fra strategi, innsikt, og design – til utvikling på både front- og back end. Vi tror dette blir en killer-kombo!

– Vi skal bygge en egen kultur for designere i Oslo. Dette er for tiden en mangelvare. Store designmiljøer blir sugd opp og spyttet ut som en avdeling i større tech selskaper an mass. Dette er et problem for mange designere – og selvsagt tjenestene de kan levere.

– Hogne Gjersvik

Steg 2
Vi har også allerede ansatt nr. 2 i Oslo men gir oss ikke med det. Nå søker vi erfarne businessdesignere, tjenestedesignere og UX designere fra våren 2024. Målet er å bli 5-6 stykker ila 2025 og 20-30 stykker innen 3 år. Sjekk ut stillingene på Karriere hos These Ways

Vekstplan for These Ways

Så hvorfor skal vi få det til?
Etter å ha snakket med designere fra konkurrererende selskap i Oslo har These Ways to klare fordeler
1. Vår kjernevirksomhet er Design Thinking. Ikke teknologi eller revisortjenester
2. Vår lønnsmodell gir designere den lønnen de fortjener

Vi tror også den verste tiden i markedet ligger bak oss for denne gangen. Inflasjonen er nedadgående og investeringslysten vil ta seg opp igjen ila neste år. Satsning på innovasjon og digitalisering vil øke – og da er vi i posisjon.

Kaffe eller bamsedrikk
Lyst til å høre mer? Du kan være en kunde som trenger råd, en bransjekollega som lurer på neste karrierevalg eller en potensielle samarbeidspartner. Jeg skal alltid finne tid til en prat om du ønsker det fordi jeg brenner for mennesker og så tenker jeg femtiden ser lys ut…

Raske fakta om These Ways AS i 2023
• 22 ansatte i Bergen (juli 2023)
• Omsetning +30 M NOK
• Resultat før skatt på 3-4 M NOK
• Satte opp en nasjonal utdanning i Design Thinking på egen kjøl – i samarbeid med næringslivet og ROS prosjektet ENAVTI
• Avholdt Design Thinking dag med 100 deltakere
• Startet Design Studio i Ålesund
• 10 sosiale arrangementer
• 4 betalte fagsamlinger
• 2 strategisamlinger
• Inngått partnerskap med VIA Equity