Dypdykk under One Ocean Week!

by | Apr 3, 2024

I en tid preget av rask utvikling og miljømessige utfordringer, ser vi frem til flere kvantesprang innen innovasjon og bærekraft i havnæringene. Dette kommer tydelig til uttrykk under One Ocean Week når vår regions største selskaper entrer scenen.

Sammen gjennomfører vi en dybdeundersøkelse i hvordan kultur og teknologi kan jobbe sammen i fremtiden. Vi fokuserer på implementering av teknologiske nyvinninger og de utfordringer som følger i kjølvannet. Ombord på Statsråd Lehmkuhl møter vi en imponerende lineup av nøkkelpersoner som deler innsikt og erfaringer:

Anders Storebø, leder for digital transformasjon hos Lerøy Seafood, vil ta publikum med på en reise gjennom Lerøys tilnærming til teknisk gjeld i kombinasjon med hurtig økende utviklingstempo. Hvordan bruker Lerøy lavkode for å øke fart og læring, samtidig som de tilpasser seg og standardiserer systemene sine?

Maren Lodden og Grieg Maritime er godt framme i baugen og deler innsikt om ChatGMG, en finans-AI-pilot som selskapet har utviklet sammen med Sonat. Dette prosjektet illustrerer hvordan uredde bestillinger av kunstig intelligens spiller en stadig større rolle i driftsaspektene i havnæringene.

Hans Fredrik Pedersen fra Microsoft har et unikt perspektiv på AI fra et stort teknologiselskap. Hans innsikt bidrar til å belyse de potensielle mulighetene og utfordringene knyttet til AI i havnæringene.

Christoffer Valland fra These Ways vil presenterer sin fascinerende tilnærming for å redusere usikkerhet og negative følelser hos brukere av komplekse produkter ved hjelp av designteknikker og smidige metoder. Dette understreker viktigheten av å ikke bare tenke på teknologi, men også avdekke de strategiske valgene i brukeropplevelsen.

Alena Pedersen, som i dag er visepresident for corporate IT i Oddfjell, har en bemerkelsesverdig opplevelse som den første passasjeren i et offshore dronefartøy. Hennes historie understreker de stadig utviklende mulighetene innenfor radikal innovasjon og potensialet for å transformere havnæringene.

equinor dronefartøy

Til sist samles vi i en gullfiske bolle av en science fiction-diskusjon ledet av Erlend Horn, kommunikasjonsleder i Grieg Group, om den potensielle fremtiden for havnæringene. Hvilke muligheter kommer til å åpne seg i forskjellige versjoner av fremtiden? Du inviteres til å ta plass og delta.

Programmets kaptein-lue bæres av Monica Hannestad, partner og leder for bærekraft i These Ways, som vil lose oss trygt gjennom fremtidsvisjonene (selv om statsråden altså ligger trygt forankret ved Bradbenken).

One Ocean Week 2024 er en unik sjanse til å få innsikt i de nyeste utfordringene og mulighetene når menneske og teknologi møter havnæringene. Dette arrangementet vil gir et glimt i kikkerten for fremtiden, og hvordan denne blir formet av en stadig skiftende teknologisk og miljømessig virkelighet. Vi sees!

Mer informasjon og påmelding her

Oneoceanweek.com

Dato: 17. april
Tid: kl. 11.30-13.30
Sted: Statsraad Lehmkuhl
Bradbenken 2, Bergen 

Våre arrangementer

Siste nytt

Fullt hus, nei skip – og radikalt engasjerende

Det var meget god stemning da designselskapet These Ways og teknologiselskapet Sonat kastet loss med hele Bergens havnæring parat på dekk og skipssekken full av disruptive dialoger. Bergen har gått inn i årets våryr-modus og solen titter akkurat nok frem til at vi...

Faglig påfyll og meningsutveksling

Innimellom alle prosjekter rydder vi også plass til faglig påfyll. Torsdag 7. mars gjennomførte These Ways årets første in-house fagdag. Når fem designere får velge ut sine hjertesaker og sette dem på dagsorden, strekker tematikken seg fra spill til forskning - til...

Skal vi holde deg oppdatert?