Faglig påfyll og meningsutveksling

by | Mar 18, 2024

Summary

Innimellom alle prosjekter rydder vi også plass til faglig påfyll. Torsdag 7. mars gjennomførte These Ways årets første in-house fagdag.

Innimellom alle prosjekter rydder vi også plass til faglig påfyll. Torsdag 7. mars gjennomførte These Ways årets første in-house fagdag. Når fem designere får velge ut sine hjertesaker og sette dem på dagsorden, strekker tematikken seg fra spill til forskning – til stor glede for oss alle!

I løpet av dagen fikk vi innblikk i blant annet:

  • Gamification, av Ingfrid
  • AI i design, av André
  • Design fiction, av Siv Helen
  • Design strategy, av Ranvir
  • Hvorfor trenger vi forskning på design metodikk? av Monica
Ranvir prater
Monica prater
Ingfrid holder foredrag

“Strategien vår er å ha et levende fagmiljø der vi i fellesskap vokser og utvikler oss som mennesker. Og så har vi det gøy!”

– Trond Roar Eide

Fagansvarlige oppsummerer

Fagansvarlig Trond Roar Eide
Fagansvarlig Christian Leon Christensen

Bildetekst: Kort oppsummert så vi strålende fornøyde med dagen, sier fagansvarlige i These Ways Trond Roar Eide og Christian Leon Christensen.

Det har vært en innholdsriks dag og bredden av innhold viser hvilken fantastisk kompetanse vi sitter på innad, sier Christian, som sammen med sin kollega Trond er ansvarlig for These Ways sine fagdager. I løpet av dagen har vi lært at Gamification handler om å få mennesker til å bli værende ved nye vaner eller produkter, og at AI er fantastisk inspirerende (!) – vi må bare bli flinkere til å instruere den med RISEN rammeverket m.m.

Scenarioer som inspirerer!
Jeg ble også veldig inspirert av  Ranvir som refererte til Roger Martins påstand om at “Businessfolk må bli designere” og hvordan fremtidsscenarier, på naturlig vis, har funnet sin plass i Business Design-rammeverket. Og Siv Helen, som med sitt innlegg minner oss på at fremtiden er nærmere enn vi tror, at vi kan skape den selv og trekke oss mot den ved hjelp av framsyn. Og til sist Monica, som er klar i sin tale: Vi får ikke midler til design pga manglende forskning! Det er tydelig at det gjenstår et stykke arbeid mtp motforestillinger inn mot design, og at disse må kontres med fakta og dokumentasjon.

Takk alle, vi gleder oss til neste fagdag!

Våre arrangementer

Siste nytt

Fullt hus, nei skip – og radikalt engasjerende

Det var meget god stemning da designselskapet These Ways og teknologiselskapet Sonat kastet loss med hele Bergens havnæring parat på dekk og skipssekken full av disruptive dialoger. Bergen har gått inn i årets våryr-modus og solen titter akkurat nok frem til at vi...

Dypdykk under One Ocean Week!

I en tid preget av rask utvikling og miljømessige utfordringer, ser vi frem til flere kvantesprang innen innovasjon og bærekraft i havnæringene. Dette kommer tydelig til uttrykk under One Ocean Week når vår regions største selskaper entrer scenen. Sammen gjennomfører...

Skal vi holde deg oppdatert?