Si hei til Ranvir Rai – vår nye Head of Studio i Oslo!

by | Dec 7, 2023

Ranvir er fremtidsoptimist, en innovasjonsfasilitator og har en elsk for paradokser og dilemmaer. I tillegg liker han å bygge solide fagmiljøer, og ha det gøy på jobb.


Ranvir kommer fra rollen som Business Design Director ved Designit, og begynner som Head of Studio for det nyopprettede kontoret til These Ways i Oslo til nyåret. 

Jeg gleder meg enormt til å begynne som studioleder for These Ways Oslo. Vi skal fortsette med å bygge videre på den fantastiske ferden til Bergens-kontoret, og etablere oss som en solid utfordrer her på Østlandet. Tanken er å kombinere design, teknologi og kreativ forretningsutvikling til å løse komplekse problemer på strategisk nivå på vegne av våre kunder. 

Planen er å vokse til 7-10 konsulenter i løpet av 2024. Ranvir tar med seg tidligere kollega Adrian Olsson Nilsen fra Designit. Flere erfarne profiler er også på vei inn i Oslo-kontoret, hvor fokuset er å ansette seniorprofiler innen business design, tjenestedesign og UX.

Vi står nå alle ovenfor en enorm omveltning hvor vi må endre måten vi tenker og opererer på. Veien mot et lavutslippssamfunn er ikke bare en massiv utfordring, men representerer også en forretningsmulighet for både små og større virksomheter. Her spiller design en kritisk rolle for å håndtere kompleksitet, forstå menneskelige behov og atferd, og i utformingen av produkter, tjenester og forretningsmodeller som adresserer disse på en miljøvennlig måte.

Jeg har alltid tenkt at en vakker dag så skal jeg starte et strategi/design-studio i Oslo – fra Bergen. Og med Ranvir fant vi rett person, for gjøre drømmen til virkelighet.

– Hogne Gjersvik, Gründer av These Ways

Ranvir er ellers svært imponert av det These Ways allerede har klart å skape på Vestlandet. 

Det er imponerende å se hvordan These Ways klarer å levere tjenester på et strategisk nivå, og har allerede vunnet flere priser for beste design. Som del av Sonatgruppen (sammen med Sonat AS og Figment AS) er These Ways rigget til å kunne levere bredden som våre kunder trenger; alt fra innsikt, strategi og design; til implementering gjennom IT utvikling, low-code og AI. Samtidig er These Ways et rendyrket design thinking byrå, og ikke en sidestøtte til et større revisjons- eller IT konsulenthus. Det er nettopp en slik bredde og dybde som jeg tenker blir kritisk viktig for å levere de endringene som trengs i tiden framover. I tillegg liker jeg godt forretningsmodellen til These Ways som er ganske distinkt og annerledes fra mange andre designbyråer, hvor de ansatte er medeiere i selskapet. Endelig får designere den lønnen de fortjener.  

Å starte et design studio i Oslo er noe gründer i These Ways, Hogne Malum Gjersvik har ventet leeenge på.

– Jeg har alltid tenkt at en dag så skal jeg starte noe i Oslo fra Bergen. Så i dag er jeg stolt. Dette har vært en stor drøm for meg personlig som nå går i oppfyllelse. Det skal i hvert fall ikke stå på mitt engasjement for at vi lykkes. Men en ting er å ha en plan eller drøm. For å lykkes må vi ha et menneske man knytter bånd med og som har den kapasiteten innen både fag og mellommenneskelige verdier som kreves for å lykkes. Og det fant vi i Ranvir.

Fra oljebyen til Tigerstaden, gjennom to boomerang-turer

Ranvir er født og oppvokst i Stavanger, med røtter fra India. Han begynte på ingeniørstudier i Oslo, og fortsatte med master i industriell økonomi i Stavanger. Selv om mange av hans studiekollegaer begynte på karrierer innen olje og gass, så visste Ranvir at han ville forfølge et mer strategifaglig fokus, og begynte som strategikonsulent ved EY. Her fikk han virkelig bryne seg på store og spennende prosjekter på Vestlandet, og fortsatte senere ved EY Oslo, etter at han møtte sin bedre halvdel på Østlandet.

Doktor i disruptiv innovasjon 

Han visste midlertid at han hadde en nerd inni seg som måtte ut, og ferden fortsatte dermed med doktorgradsstudier innen i innovasjon og entreprenørskap ved Handelshøyskolen BI hvor han forsket på disruptiv tjenesteinnovasjon innen helse- og utdanningssektoren. 

Han fortsatte senere med forskning og undervisning ved Høyskolen Kristiania. Her fikk han anledning til å bygge opp Norges første bachelorgradsstudium innen tjenestedesign, og har selv undervist innen innovasjonsledelse og forretningsdesign i mange år. 

I parallell har Ranvir nesten alltid jobbet i konsulentverdenen (ca 18 år), og har jobbet blant annet ved Accenture hvor han hadde flere års prosjektlederoppdrag for Helsedirektoratet og Direktoratet for E-helse. De siste tre årene har han jobbet med flere globale kunder gjennom sin rolle i Designit. I tillegg har han fått anledning til å introdusere konsepter fra teoriverdenen i form av mer praktiske worskhops med ledergrupper i større organisasjoner. Her har han spesielt jobbet mye med såkalt disruptiv forretningsmodellinnovasjon.

Slike stunts er typisk litt «heavy lifting» for store etablerte organisasjoner, og representerer nok et dilemma / paradoks som er krevende å håndtere. Samtidig er det en nødvendig øvelse for å unngå å bli irrelevant eller utkonkurrert av mindre aktører med en nyskapende forretningsmodell som treffer bedre på identifiserte kundebehov og er samtidig «gode nok» på tradisjonelle parametere. Jeg er for øvrig svært takknemlig for alt jeg har lært, spesielt innen designdrevet innovasjon hos Designit, både fra kollegaer lokalt og fra andre studioer i Europa.

Visjon for Oslo og ledelsesstil

På sikt er visjonen å bli en ledende design – og teknologiaktør i Oslo, preget av prosjekter som kombinerer strategi og implementering, hånd-i-hånd, på en bærekraftig måte. Samtidig som man tar i bruk kunstig intelligens som en viktig katalysator i innovasjonsarbeidet. Eller så ser Ranvir på seg selv som en empatisk og inkluderende lagspiller og leder. 

Jeg liker å ha det gøy på jobb og er opptatt av å skape trygge rammer for de jeg jobber sammen med, blant annet gjennom en direkte kommunikasjonsstil. Samtidig har jeg alltid vært ambisiøs og optimistisk med evne til å se muligheter – både på vegne av mitt team og meg selv. Jeg ser fram til å bygge opp et team fra bunnen av her i Oslo – hvor vi allerede er en del av et etablert rammeverk, men samtidig har mye spillerom for å skape et designstudio i verdensklasse – rigget for vekst.

Løping, sci-fi og sjakk

I fritiden er Ranvir relativt forutsigbar, og sees gjerne på den lokale fotballbanen med sønnene sine, eller på Norefjell med familien. Han liker ellers å koble av med løping (så lenge han kan få målt prestasjonene sine gjennom smartklokka!), se sci-fi filmer eller bryne seg på et bra sjakkparti med kompiser.

This is the way

Ranvir har ellers satt veldig stor pris på den uhøytidelige og ydmyke holdningen som folka i These Ways besitter. Kombinert med imponerende resultater og meningsfulle prosjekter (eksempelvis sosiale innovasjonsprosjekter som EN AV TI); så er dette definitivt et sted som han blir inspirert av. 

Jeg ser fram til å bringe med meg min erfaring relatert til designdrevet innovasjon og business design, og løse store meningsfulle prosjekter sammen med flinke kollegaer og kunder. For meg så var dette en «offer you can´t refuse» mulighet som jeg måtte hoppe på. Som en Mandalorian (soldat fra TV-serie fra ´Star Wars´ universet) ville sagt: «This is the way».

Våre arrangementer

Siste nytt

Planen – volum 2

I 2023 hadde vi en plan. Her er historien og hvordan det gikk – og hva som er den nye planen 2.0…

Verdens beste Lilly

Lilly Murud er Oslo-flokkens fjerde medlem. Vi sier alltid at hos These Ways "skal man være fink, men ikke tro at man er verdensmester". Her gikk vi på en smell, fordi Lilly faktisk er World Cup vinner i slopestyle. Nå ser vi frem til mer gull i årene som kommer - i...

Tre nøkkelpunkt til bedre produktutvikling

These Ways og Sonat, sammen med våre samarbeidspartnere i Highsoft, TV2, Bulder og Tryg, samlet en flott gjeng med både kjente og ukjente for å dele våre faglige erfaringer knyttet til å skape et miljø for produktutvikling ut i fra norske forhold. Det ble fullt hus...

Skal vi holde deg oppdatert?