Fjellredder og Figma-fixer

by Aug 21, 2023

Ingfrid Daland Næss er flokkens nyeste interaksjonsdesigner, eller UX- og UI designer. Hun elsker å nerde i Figma og løser komplekse problemer gjennom design tenking. Også redder hun folk i nød…

Med bachelor på baklommen og en master på gang er dette en drifting designer som startet karrieren sin i Stavanger, men som nå er kommer “hem” til Bergen. Her brukes fritiden med familie og venner, spise god mat og gå tur med de hun er glad i. Hun elsker å klatre, buldre, sykle eller gå på toppturer – til fots eller randonee. I tillegg er hun frivillig i Bergen Røde Kors Hjelpekorps. Dersom noen har skadet seg i byfjellene, eller har gått seg vill, hjelper Ingfrid. Så om du står fast på Vidden eller snubler i designsystemet – ring Ingfrid!

De store drømmene

Ingfrid har alltid vært opptatt av design og estetikk. Allerede på ungdomsskolen hadde hun et brennende ønske om å starte på Media og kommunikasjonslinjen på Akademiet, nå kjent som Metis. 

– Jeg kom inn og begynte å utforske alle mulige programvarer, tekst, lyd, bilde, video og multimediaproduksjon. Vi fikk til og med en liten introduksjon til HTML, CSS og interaksjonsdesign. Jeg visste enda ikke at det var der jeg kom til å havne, da håpet om å bli kunstner innenfor multimedia var stort. Videre startet jeg på Noroff sin 3D design og animasjons-linje. Etter det var jeg litt mer usikker på veien videre, og tok et friår på bakeri. Der fikk jeg min første lederrolle og møtte Sara Pedersen som fortalte om sitt studie. En ny verden åpnet seg, sier Ingfrid, og fullførte så en bachelor i media og interaksjonsdesign ved Universitetet i Bergen.

“Full match! Det er ikke ofte vi har møter en ung designer med så sterk fagkunnskap fra store norske selskap. Ingfrid har også en herlig ja-jeg-kan mentalitet som smitter”

– Hogne Gjersvik

Klart jeg kan – Easee, Lyse, Altibox
Da Ingfrid var ferdig med bacheloren ønsket hun å tre inn i arbeidslivet. Hun fikk jobb i Okse i Stavanger og flyttet fra hjembyen Bergen for å starte i sin første voksen-jobb, og drømmejobb. Hun hoppet rett ut i konsulentrollen og har de siste årene utviklet seg, og vokst med oppdragene.

– Jeg er nok en som hopper ut i ukjent farvann og tenker at dette skal jeg få til. Og det har jo gått veldig bra. Jeg har fått jobbet med designsystemene til Easee, Lyse og Altibox som har gjort at jeg har fått titler som Figma-nerd og designsystemekspert. Jeg har også holdt mange kurs i Figma for både kunder, og andre.

“Med årene har jeg blitt mer opptatt av problemløsning. Det er det nok mange som kan kjenne seg igjen i når man begynner å ta i bruk Design Thinking, da det er en metode og et verktøy som faktisk fungerer.”

– ingfrid dalland næss

I tillegg til å arrangere kurs og workshops holder Ingfrid også på med en master i  transformasjon og nyskaping på Universitetet i Stavanger. Sammen med advokater, ledere, psykologer, designere, EU rådgiver, kommunikasjonseksperter og forretningsutviklere ønsker hun nå å bli bedre på ledelse – med designmetodikk i bunn.

Hvorfor These Ways?
These Ways har et sterkt fagmiljø med mange flinke folk, noe som er viktig for meg som er ung i gamet. Jeg trenger et sted jeg kan vokse og som gir meg muligheter, hvor jeg også får være meg selv. I tillegg er det noe veldig fint med at These Ways også satser på egne prosjekter, som EN AV TI. En skikkelig hjertesak.

“Samlet sett er det den evige utfordringen med å forbedre brukeropplevelser og skape meningsfullt design som virkelig fenger meg som UX-designer.”

ingfrid dalland næss

Med baklommen full av brukerforståelse
– Mine sterkeste egenskaper er vel kanskje empati, at jeg er tilpasningsdyktig og mine kommunikasjonsevner. Det er viktig å kunne sette seg i brukerens sko for å forstå deres behov, ønsker og frustrasjoner slik at man kan utforme løsninger og produkter som møter disse behovene, sier Ingfrid. I tillegg er det viktig å alltid være tilpasningsdyktig, samt åpen for forbedring og endring basert på tilbakemelding og innsikt. 

Den kreative utfordringen ved å kombinere estetikk, funksjonalitet og brukervennlighet for å skape engasjerende og minneverdige opplevelser er noe som virkelig motiverer meg. Jeg blir også oppslukt av å utforske nye designtrender, teknologi og verktøy. Jeg elsker å holde meg oppdatert på det stadig skiftende UX-landskapet og utforske hvordan jeg kan ta det i bruk i min hverdag.

Som person har jeg et stort ønske om å gjøre mitt for at verden skal bli et litt bedre sted. Store ord, men det er jo det jeg har viet tiden min til, både på jobben og i fritiden.