Amigos, da er Tonje med i flokken.

by | Jan 19, 2023

Det er et fåtall mennesker du bare merker vil deg godt. Som lytter, ser og bare løser problemet. Heldigvis har vi landet en ny slik amigos i These Ways. Hils på Tonje Berge.

Fortell, hvem er nå du da Tonje?

– Som person er jeg engasjert og interessert, alltid på jakt etter ny kunnskap være seg gjennom litteratur, yoga, kultur eller i samspill med andre mennesker, forteller Tonje.

– Jeg elsker å reise og er storsamler av kulturelle opplevelser, like viktig er ro og tilstedeværelse. Livet mitt er nok like komplekst som mennesket selv, og stadig i endring. Mitt første store sprell i 16 års alderen var å ta deler av videregående i Mexico. Hola amigos, tenkte jeg:)

Jeg har lett etter et nytt hjem og flokk, der jeg får løse komplekse problemer og samtidig le godt. Uformelt og utfordrende.

– Tonje Berge

Fra kulturprodusent i Malmø til tjenestedesigner i Bergen

Det høres nesten ut som du måtte ta en utdannelse som omhandlet mennesker og kultur da. Hva er bakgrunnen din?

– Hehe, ja det kan du si. Jeg har en Master i Kulturproduksjon fra Malmö Universitet. I alle år har jeg trykket designmetodisk tilnærming til mitt bryst grunnet den menneskeorienterte og empatiske tilnærmingen, hvor virkelige problemer løses for virkelige brukere. Metodikken har ledet meg til et spekter av prosjekter innen den kreative næring, hovedsakelig i rollen som prosjektleder – hvor jeg stortrives.

Fra Raff design, via musikkfestival til skeivt kulturår…
Tonje har etter dette jobbet for Raff Designuke, som musikk-festivalsjef i Bergen, daglig leder på Cinemateket, som prosjektleder i Idean (nå Frog design) og den siste året som selvstendig konsulent for Universitetsbilbliotektet.

-Oppdraget på UB var helt fantastisk. Jeg var hovedansvarlig for gjennomføring av utstillingen «Decriminalizing History» ved Universitetsbiblioteket, ifm Skeivt Kulturår 2022. Ved hjelp av designmetodisk tilnærming utviklet jeg et eget samt velegnet utstillings-konsept, skreddersydd for UB og dets brukere. Så både tjenestedesigner, prosjektleder og litt av alt kan du si.

Jeg har vært så heldig å jobbe med Tonje tidligere og vet hvor dyktig og engasjert hun er – så dette var en “No brainer”.

Hogne Gjersvik

Hvordan kobler du din utdanning og erfaring inn som tjenestedesigner og prosjektleder?

– Jeg liker å lære, forsøke å forstå, sette diverse i system og løse floker. I tillegg er jeg kreativt anlagt og finner stor glede i å tenke utenfor boksen. Å koble analytisk tilnærming med intuisjon og kreativitet ligger meg naturlig, derfor tenker jeg at min kompetanse og egenskaper kan være hensiktsmessig for flokken i These Ways.

– Mine sterke sider er evnen til å skape tillit, bygge relasjoner og jobbe tverrfaglig. Etter flere år med kulturledelse, samt gjennomføring av små og store prosjekter, er jeg vant til å forholde meg til ulike interessenter og problemstillinger. Med empatisk tilnærming dykker jeg dypt i innsiktsarbeid, sikrer verdifull kartlegging og idégenerering.

Så da er det bare å forvente en ny amigos rett rundt svingen – som løser komplekse problemer med et smil på svai…

Våre arrangementer

Siste nytt

Dypdykk under One Ocean Week!

I en tid preget av rask utvikling og miljømessige utfordringer, ser vi frem til flere kvantesprang innen innovasjon og bærekraft i havnæringene. Dette kommer tydelig til uttrykk under One Ocean Week når vår regions største selskaper entrer scenen. Sammen gjennomfører...

Faglig påfyll og meningsutveksling

Innimellom alle prosjekter rydder vi også plass til faglig påfyll. Torsdag 7. mars gjennomførte These Ways årets første in-house fagdag. Når fem designere får velge ut sine hjertesaker og sette dem på dagsorden, strekker tematikken seg fra spill til forskning - til...

Fellesnevner: Et mingle-spill til din neste workshop

Dette spillet startet som en oppfinnelse til vårt eget julebord, som forsikring mot å bli sittende limt til noen alt for komfortable stoler. Alle trengte en unnskyldning til å bli kjent med de nyansatte, og de nye trengte å føle seg på hjemmebane. Denne oppskriften testet vi videre på i større workshops med kunder, og nå er vi klar for å dele med dere!

Skal vi holde deg oppdatert?