Permanent lærling

by Mar 22, 2022

Designsnekker og kodeknekker. Møt Per; These Ways sin nye rakettkonsulent.  


– Jeg vil ha kritikk. Hva fungerer dårlig, hva må endres?, sier Per Magnus Bredesen. Litt spisset, gjerne litt skarpt, med strek under svaret. 

– Man er aldri utlært og har alltid noe å lære. Og lærer man bort, lærer man noe selv, sier han. For ros er flott, fioler så som så, men kritikk er aller best, klar ferdig gå. 

– Ikke sånn fint, flott, bra. Jeg vil vite hva jeg kan bli bedre på…ufiltrert feedback. 

Det å snakke med folk og virkelig forstå brukeren, det vil jeg bygge videre på i det jeg designer. Tilby noe som er pent og nyttig for sluttbrukeren, business og design i ett.

Per Magnus Bredesen

Østlandsk potet

Han er middels ung og maks lovende, er multimedial men mangler skarre-r. Forlot Hønefoss, men er en river of knowledge. Etter 8 år mellom de 7 fjell, kan han by på tjenestedesign, UX og web design, ispedd prosjektledelse og en dæsj med koding. 

Les mer om livet som Rakettkonsulent

– Jeg trives med å ha mange baller i luften, blir ikke sprø av det. Jeg har vel egentlig aldri ingenting å gjøre, sier han, lett hengslengt i en nylig sesongdebutert hagestol. Det er fersk vår, hvilepuls, sol i fleisen og fyr i blikket. 

– Hvis noen ikke finner ut av det, vil jeg finne ut av det, sier han, og rett nok; det å finne ut av ting har han lang erfaring med. For med utdannelse i webdesign og en snaut tiår som frilans designer, har Per Magnus utviklet løsninger for en rekke kunder og bransjer. 

– Det å snakke med folk og virkelig forstå brukeren, det vil jeg bygge videre på i det jeg designer. Tilby noe som er pent og nyttig for sluttbrukeren, business og design i ett, sier han engasjert. Da han avsluttet utdanningen sin, tok han selv kontakt med det han tenkte kunne være potensielle kunder, og opparbeidet seg raskt en portefølje med prosjekter. 

– Å ha en god dialog, et godt samarbeid, utveksle ideer og tanker, komme frem til en løsning i fellesskap; det er det aller beste, nikker han. 

Så det å sitte på sin egen øy og..

– Nei, det går jo ikke. Eller det går jo, men samarbeid er jo såååååå mye bedre!

Med over 40 søkere var nåløyet trangt, men med Per har vi truffet blink. Han har virkelig potensialet til å bli vår nye designstjerne i rakettfart!

Hogne Gjersvik, daglig leder These Ways

Digitalt krydder og rømme

Han er permanent nysgjerrig, konstant lærevillig og misjonerer YouTube med entusiasme. Musikk, grafikk , design, kode eller kulinarisk kokkekunst; det O` store nettet er en universal nøtteknekker. 

– Kreative folk er jo ofte redd for å vise frem det de har laget, at man tenker at det ikke er bra nok. Den barrieren brøt jeg tidlig ved å finne ut at jeg aldri kunne være god nok, sier han med et skjevt smil. Story short; Per Magnus lempet enhver produksjon over den digitale dørterskelen og levde ut sitt kreative liv i en slags midlertidig poll. 

– Forum. Masse forum. Jeg fikk mange forskjellige meninger om arbeidet mitt, flere negative enn positive. Helt supert! Da lærte jeg å se på kritikk som noe positivt, utdyper han. Nå bruker han den digitale sfæren til en rekke prosjekt, både på jobb og i fritiden. 

– Sette sammen elektronisk musikk for eksempel, det å prøve å forstå det som skjer, og lage noe selv. Jeg liker når noe er avansert, sier han. Avansementet har likevel en grense. Det går ved gulrotkake. 

– Jeg lagde gulrotkake for en stund tilbake. Den ble til en krydderkake, men derimot mer gulrotkake på andre forsøk. Smakte bra da. Ellers går det i varianter av pizza. Rød, hvit. Sopp, paprika. 

Like kritisk der?

– Nei, smaker det bra, så er jeg fornøyd. Da kan jeg fint spise det samme fire dager på rad. Det er passe variasjon, bekrefter han. Nettopp variasjon er en nøkkel i andre fora også.

– Jeg liker folk, og håper folk synes jeg er imøtekommende og blid. Litt sær. Jeg liker for eksempel alle type mennesker og visse typer mat. Rømme på alt, slår han fast. Han går overhodet ikke med på at konseptet kan sidestilles med ketsjup på grandiosa, men assosiasjonen drar oss likevel effektivt videre til neste tema; konseptet ung&lovende rakettkonsulent. 

– Jeg synes det er både interessant og bra at These Ways tar det initiativet, det tror jeg mange firma har noe å lære av. Jeg tror en rakettkonsulent kan bringe noe nytt til bordet, yngre folk som kan andre ting, og er oppdatert på trender, for eksempel.

Nå høres du hipp og kul ut.

– Haha, nei, nei, ikke sånn!, sier han og ler høyt. 

– Heller bidra med noe, bygge noe opp sammen med en imøtekommende, blid gjeng. Det å ha noen å sparre med. Det liker jeg. 

Og rømme

– Ja, eller kesam. Kesam funker også. 

– Det ble dessverre bare turmat i posen, måtte pakke lett, sier Per Magnus når rømmen blir etterlyst i bildeteksten. Her er han på Haugastøl i 2020 med kamerater for å fiske. – Ingen fikk fisk, vi prøvde med mark og alt mulig.