Select Page

Fascinert av magiboksen

by Jan 8, 2020

Vi er stolte over å fortelle at det nyeste føllet i flokken i These Ways er Christian Leon Christensen. Fra 1. januar 2020 er han klar for å designe gode brukeropplevelser for dine produkter. Helt siden Christian fikk sin første datamaskin en gang mot slutten av 80-tallet, har denne boksen fascinert ham. Hvordan funker den, hvordan brukes den, og ikke minst hvordan kan den gjøre som jeg vil?

– Nysgjerrigheten fikk meg til å utforske den først til grafikk, deretter animasjon, programmering og visuell design. Det siste tiåret har jeg spesialisert meg innen gode brukeropplevelser, forteller Christian.

Bildet er fra privat løpekonkurranse over Golden Gate Bridge, med egendesignet t-skjorte for anledningen.

Tusjer og kunstige hjerner

Før These Ways jobbet Christian blant annet med design av installasjoner på VilVite, websider for Q-meieriene, UX og ikon-design for Sprekere – digitalt treningsprodukt for Schibsted, Finn.no sin Eiendomsprofil og kundereiser for WWL Shipping. 

– Jeg kommer nå fra Vimond hvor jeg blant annet utforsket konsepter for gode arbeidsmåter mot kunstig intelligens. Vi har jobbet tett med leverandører av kunstig intelligens som Valossa i Finland, utarbeidet prototyper sammen med IBM AI Team i New York og redesignet TV 2 Sumo sin Android app, kan Christian fortelle.

UX for TV

Akkurat nå designer han Vimond IO, en videoredigerer i nettleseren som kan klippe i direktesendinger, og tegner løsninger for å planlegge direktesendinger på flere titalls kanaler samtidig.

– Utenfor jobb prøver jeg å holde meg i form med styrketrening, og lese sci-fi, fantasy eller populærvitenskap, men som oftest havner jeg på gulvet som hest for ungene, oppsummerer flokkens siste føll.

 Sharing is caring

Christian er en som går “all in” for å bygge opp These Ways og deler samtidig mer enn gjerne sin faglige kunnskap med kunder gjennom foredrag. Her kommer Christian sterkere på banen med These Ways i 2020. I mellomtiden sukrer han ventepillen med en suveren liste:
Tips til bøker om du vil lese noe snadder. 

Sci-fi : Old Man’s War, Tales of the Bounty Hunters

Fantasy: Ringenes herre, Wheel of Time, Harry Potter

Populærvitenskap: A Short History of Nearly Everything, Blink. 

Tegneserier: Hellboy, Bone, alt Donald av Don Rosa

God lesning!