Fra Ålesund, til Bergen, til England og tilbake til Bergen igjen – med en master i design i kofferten. Hils på Charlotte, vår nye rakett-konsulent!
Charlotte er oppvokst i Ålesund og eldst i søskenflokken på tre. Hun beskriver seg selv som en som passer på andre, og som inkluderer – noe vi i TW skriver under på (!). På fritiden finner Charlotte stor glede i sine små rusleturer i nabolaget, i godt selskap med samboer Nicole og hunden Bjørn. Ro finner hun sammen med sin store samling av miniatyrfigurer.
– Å male pittesmå flater med nøyaktighet krever fokus og en egen form for ro, sier Charlotte. Jeg nyter den tiden.
Master i Future Design
Charlotte har en bachelor i grafisk design fra Teesside University i Middlesbrough, som hun tok via et “2+1 program” fra Noroff i Bergen. I tillegg har hun en master i Future Design fra samme universitet i England.
– Future Design er nok en ganske abstrakt tittel for de fleste, sier Charlotte. I dette emnet fikk vi 100% frie tøyler til å utforske hva enn vi ønsket innen designfaget. Årene med Future Design ble mine aller beste studieår. Hovedfokuset lå på designfagets bredde, noe som allerede er ganske stort. Jeg valgte å fordype meg i psykologiske effekter innen design, innovasjon via design samt brukersentrerte designprodukter. Resultatet; jeg ble veldig godt kjent med meg selv som designer og hvilke aspekter ved feltet jeg virkelig brenner for.
Fra in-house til utenbys
Etter studiene jobbet Charlotte som in-house designer i et internasjonalt selskap basert i Ålesund. Her fikk hun muligheten til å reise mye og oppleve hvilken rolle design spiller i ulike kulturer, hvordan design blir brukt som et virkemiddel, en forsterker og som kommunikasjonsform.
– Jeg jobbet med å visuelt plassere bedriften inn i et nytt marked. I samarbeid med andre fagfelt produserte vi digitale- samt fysiske plattformer. Å gå fra 2-dimensjonalt design, som alltid bor på en skjerm, til 3-dimensjonal verden var veldig spennende. Det var mange paralleller å dra og en flott taktil opplevelse.
Med pantoneblekk i årene
– Jeg har nok gått i mine foreldres fotspor, uten å være klar over det. Min far er gründer og har jobbet med produktdesign, og min mor er veldig kreativ og visuell. Barndommen var full av kreative uttrykksmåter og artige hobbyprosjekter. Gjennom tegning, maling og design har jeg lært å få tanker ut av hodet. Ved hjelp av kreative uttrykksformer klarer jeg å formidlet dem til flere, på en måte som er enklere å forstå. Design mener jeg er en sterkere uttrykksform enn ord alene. Man kan addere følelser, visjoner og håp til en setning ved hjelp av design.
Dette i kombinasjon med Charlotte sin evige nysgjerrighet og ønske om å bedre kunne forstå, svarer vel til hvorfor Charlotte valgte design som retning. Har vi muligens en tjenestedesigner i støpeskjeen..? Jeg tror det, for Charlotte fortsetter entusiastisk og ivrig med sine åpne spørsmål:
– Kunnskap fascinerer meg, alt jeg ikke kan! Og mennesker! Hva gjør vi, hvorfor gjør vi det vi gjør, hvordan reflekterer vi rundt ulike situasjoner og hvorfor har vi så ulike opplevelser av samme situasjon? Hva fascinerer andre, og hvorfor? DÉT fascinerer meg! Jeg tror ikke det finnes grenser for nysgjerrigheten min, sier Charlotte og ler. Jeg ønsker å forstå “alt”, noe som selvsagt ikke er mulig. Men “umulig” hindrer ikke meg og min iver etter bedre å kunne forstå mennesket, samfunnet og verden.
These Ways
– These Ways er en helt spesiell gjeng. Det at man får jobbe designmetodisk med samfunnskritiske spørsmål, på et nivå som These Ways gjør, innebærer at min store drøm egentlig har gått i oppfyllelse, sier Charlotte og fortsetter…; takket være Hogne! Hogne var personen som først fikk meg til å bli nysgjerrig på These Ways. Resten av TW-flokken forsterket det positive inntrykket, og ikke minst det store spekteret av fascinerende prosjekter jeg ble presentert for!
– Jeg gleder meg til fortsettelsen, og håper en dag at jeg i en eller annen grad har klart å gjøre verden litt bedre ved hjelp av design.
Det gjør vi også <3