Ny gründer til gjengen

by Oct 3, 2019

Idet Q3 var over var vi plutselig blitt tre stykker i These Ways. Vi er kjempeglade for å ønske velkommen Arild Rugsveen. Arild jobber som Agile Coach hos TV 2 og har over 11 års erfaring. Fra 1. oktober er han en del av flokken i These Ways. Han har bred faglig kompetanse, en stor familie – men har allikevel gått med en gründer i magen…

 

Fra transformasjon til Design Thinking

Fortell oss litt om deg selv Arild:  

– Jeg er en person som verdsetter samarbeid og laginnsats høyt. Det motiverer meg å være i en setting hvor vi spiller hverandre gode og jobber sammen mot et felles mål. Som prosjektleder og agile coach gjør jeg mitt ytterste for å tilrettelegge for “laget”. 

 

I tillegg er jeg opptatt av innovasjon med fokus på å skape reell verdi for de som skal bruke sluttproduktet. Veldig ofte møter vi ferdige bestillinger på en leveranse hvor det essensielle innsiktsarbeidet ikke er gjort. Det er ofte en situasjon med økt risiko for å feile – ja, noen ganger treffer man gullfuglen ved hjelp av flaks og gode idéer, men med godt forarbeid øker man sjansene for suksess og man er også i stand til å tidlig avslutte eller endre retning på prosjekter som ikke er levedyktige.

 

 Jeg har stått midt oppe i digital omstilling – eller transformasjon om du vil – i hele min karriere. Det er utfordrende for etablerte virksomheter å tilpasse seg den nye hverdagen med nye konkurrenter, teknologiske muligheter og kravstore brukere. Mange mister eller blir utfordret på sin posisjon i markedet, og beveger seg for sakte til å gjøre noe med det. Å adoptere en mer tilpasningsdyktig måte å drive virksomheten på, ved hjelp av konsepter som smidig og Lean, devops og design thinking vil for mange være eneste måte å overleve på lang sikt.   

Agilt i TV 2 

Hva jobber du med for tiden da? 

– For tiden er jeg engasjert hos TV 2. Det har jeg vært de siste 4 årene, kun avbrutt av litt permisjon. Jeg er der delvis som agile coach for å hjelpe TV 2 med å ta i bruk smidige metoder, og delvis som prosjektleder for nye tjenester og forretningsområder. 
 

I fjor var jeg blant annet prosjektleder for den nye TV 2 Sporten-appen. Appen gjør det for tiden veldig bra og er et satsningsområde i TV 2. Nå jobber jeg som prosjektleder i et par andre prosjekter som også har som mål å øke bruken av TV 2s digitale flater, inkludert strømmetjenesten Sumo.

 

 

Storfamiliemann 

Vi skjønner du er en engasjert mann i jobben Arild, men hva med privat?  

Privat er jeg travel far til tre små gutter og bruker mye tid sammen med familien på diverse aktiviteter. I tillegg har vi en enebolig og hage som trenger tilsyn rett som det er. På toppen av det er det ikke så mye tid til hobbyer, men hvis jeg finner tid så hender det at jeg synger i mannskor, ser en god film eller serie med samboeren, leser faglitteratur, drømmer meg bort i en fantasybok, eller justerer litt på Fantasy Premier League-laget mitt.

 

Med en gründer i magen  

Du har en attraktiv CV, fortell oss hvorfor du valgte å bli partner i These Ways? 

– Takk for det. Jo, delvis takket jeg ja til å bli partner i These Ways for å kunne være med på å forme min egen arbeidsplass og skape noe nytt fra grunnen av. Det var fristende å få kjenne litt på gründerfølelsen og i tillegg gjøre det sammen med en fin gjeng med dyktige mennesker.

Den andre utløsende årsaken var mitt ønske om å fokusere egen kompetanse inn mot agile coaching og rådgivning for digital omstilling. Jeg har etterhvert lang erfaring som utøver og problemløser innen disse områdene, så forhåpentligvis har jeg noe jeg kan bidra med i organisasjoner som skal ut på samme reise. Jeg har tro på at These Ways kan være rett plattform for en slik satsning.